If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
OK сагласен сам с теб,но за коя помпа говорим,,,водната на ангренажа,или маслената ??????
за това и зададох въпроса по горе, от кога я имаш споко карай си колата това е от маслената помпа и по точно от веригата и всички 136-ци се чуват така, естествено е хубаво да си смениш поне ангренажа с 2-те ролки към 150лв е комплекта, това е
Ами маслото е селения,,някво си,,,в момента му остават около 4700,,,до смяната ....но все си мисля че несе чува нещо затворено(с тъп звук),,,а нещо външно(с звантящ звук)като на ламарина,ролка,или тракане на водната помпа...или по скоро като на пружина,,,цък,цък,цък,,,и се чува повече като мина покраи мантинела
Нагоре ти казаха - трака маслената помпа. И по-точно веригата й. Това е всеизвестна болежка на 136-коньовите жтд. Оправя се с нова помпа.
.....или се маха веригата на баланс вала
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
kak щесе махне веригата,,,,след като е поставено от производителя,,значи варши нещо,,,без нея,,как ще работи тая помпа ?А да ви питам ако е тая верига трака,,можели да се кара така и колко ще изкара ?
kak щесе махне веригата,,,,след като е поставено от производителя,,значи варши нещо,,,без нея,,как ще работи тая помпа ?А да ви питам ако е тая верига трака,,можели да се кара така и колко ще изкара ?
говори за вала край веригата да се махне иначе си карай така нищо и няма ще те кара цял живот
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Абе да използвам темата и да питам, няма ли някакъв друг начин за изолиране на балансиращия вал, освен махането му, че и на мен ми писна с това тракане ?
незнам,ако се смени маслото с друго със по голям вискозитет и с добавка в него да ли няма да утихне мотора ???След като загрее след 50градуса и почва,,значи маслото е тънко и вискозитет нисък,аз така си го обяснавам,,,незнам дали може 15w40 дасе сложи,,,,притеснява ме турбото с по гасто масло ???
Comment